Friday, August 29, 2008

majlis mesra

pe lagi org besor nk mai tempt kmi...
dato vc & menteri pengajian tinggi.
so aku ni x der kje pun snap lah gambr dorg masa
berucap.cm ner ensem tak...sora sedap tu.tak caya tnya budak2 mesti dorg tau punya.x der citer apa just to remind we all
ttg kepentingan hak org melayu.so pastikan kita org melayu x tindas sesuka ati ok!

Sunday, August 24, 2008

bbq umh mama

ptg lepas kenduri zety kmi adik beradik buat bbq
saje suka2 lma x bakar2 arang nie.ikutkan lg seronok
wat kt tepi pantai but keadaan x mengizinkan so
kmi deside wat dpn umh mama jek.
dkt pkl 5ptg aku ngn dady start bakar arang...
dady buh minyak masak yg aku pulak dok cilok getah
tayar.tau tak aku sental sapu punya, klu tak bukan
penyapu makcik cleaner..sng ckit nk buat pembkrn
terbuka hehehe...tgh dok perasap tup2 mai pak guard
ingtkan nk mara nasib baik dia ok jek..
sembang lebih kurang ngn dady
kemudian dia blah siap aku tapaukan pulut kuning
hehe bukan nk suh tutup rahsia tpi aku ikhlas..
yg tukang bakar aku, yg tukang mkn pun aku, yg tukar kipas dady,
yg tukang tgk adik aku si amil asyik dok belajor bwa moto nasib baik
x terguling2 ikutkan aku nk gelakkan aje..dah lwt ptg cikit bru lah
adek2 aku yg lain tlg.

aym bakar yg siap utk diratah

tgh dok bakar sempt lg nk posing

Friday, August 22, 2008

kenduri zety

zety di awl pg


ari ni kmi buat kenduri ala kadar utk zety
coz zety dah circum so kira dh besor lah dia.
lg pun dia dah genap 6 bulan.
aku import catering sape lg klu tak
mama aku.hehe tumpang dia free.menu kami
pulut kuning & rendang aym.nyum2 sedap tue
kmi sedekahkan kt cleaner n jiran2 terdkt.
semoga kenduri ni d berkati. amin.
lps ni aku ingt nk wat kenduri akikah
pulak mayb dekt2 rya haji nnti.insyallah.
aku wat appointmt ngn doct farhana..smpi
klinik terus je zety bebe..wah zety cm tau je
doct wat cikit je adik jgn takut tau...
ibu lg takut klu adik nangis.dlm sesaaat je
dah settle.adik sikit pun x nangis.berani nyer
anak ibu ni.





ni lah dia pulut kuning & rendang ayam.




Thursday, August 21, 2008

eisya yg memahami...

nk jd cerita pg tadi mcm besa, kmi gerak dr umh dah 7.30 pg alamatnya kena punch dlu then
bru lah antar zety & eisya klu tak merah lah lg....eisya dah bgun so senang lah aku nk suh dia tlg
tgk kan adik nyer..takut2 terjatuh dr kusyen.nasib baik lah eisya dah cerdik so dia just say ''hemmm".kira aku leh caya lah juga.
selesai semuanya kmi pun gerak la nk antar eisya ke nursery....cm besa klu dia dh bgun mesti pau kt dady dia donat***mmg favorite budak2 kt nursery tu...so dady pun berenti kt kedai kak tepi jln tu..pas2 eisya pun ckp "abah x yah" sambil geleng kpla.aku ngn dady terus tersengih coz mna pernah dia kta cm tu...slma ni klu x beli confirm nangis2 nk juga.agaknya dia sian kt dady kot kan dah ujung2 bulan poket pun dh kering...but dady belikan juga utk ank kesygnnya.
smpi nursery cikgu pun ambik eisya siap mtk dukung2 lg.sian kt cikgu tu dah la kurus lg kuruslah dia.
habis satu bab.pas2 kmi kena antr zety pulak.zety klu dh angkt pg2 mesti terjga punya.so dlm keta dia mtk d angkt lah coz nk tgk keta2 kt luar.smpi umh mak tok aku pun kuar lah nk bwa masuk zety.dady just tgu dlm keta jek.dady siap babai tgn kt zety mcm lah zety pham...dia wat dono je siap tgk keta lalu2 lg.hehehe sian kt dady..

Monday, August 18, 2008

futsal d Bola2

aku n then geng my girls fc wat friendly ngn pej tanah...
kmi set game dlm pkl6 ptg gitu...
pg2 aku dah ready bju pe nk pakai...aku pun teruslah capai bju
free adidas yg belang2 putih gitu...
ptg tu aku tumpng keta irah...
mula2 nk lari dr trafic jem alih2 tersilap jln lak so kmi mkn angin lah dlu
sampai sna dah lahh x tau jln masuk so main redah jek...nasib baik lah sampai
jugak kan...semangat giler nk main ni...
bukan pe :p exicited x besa main dlm kwsn tertutup, siap rumput kapet lg
maklum ler kmi kan besa main kt pdg simen jek hehehe...
lwan kmi x kurang hebatnyer...muda2 gitu so game pn start dgn aku,mila,sue,diana n maz
susun stratgik baik2 punyer kasik mng...masa aku main mcm nk jatuh jek...mmg licin lah agaknya kasut x sesuai gitu...so ada can la aku nk beli yg bru...
second half aku kuar bg mmbr lain lak masuk....so keputusannyer 10-3 chewah kami mng bergaya....x sangka kan.pasni leh wat fiendly lg.b4 nk gerak tu kmi pun b'gmbor lah dlu ngn geng2 pej tanah.....
muka comot btui...peluh + b'minyak tpi stedy control cun

Tuesday, August 12, 2008

zety ooo anak ibu

video

sajek aku nk try masukkan video...so aku pun ambik lah gambar si kecik ni melalak.kalo tahan telinga silakan mendengarnyer.oooo ank ibu ni lapor agaknyer...

Monday, August 11, 2008

kursus YADIM

kursus dah lma tpi aku nk entrykan jugak kngn2 yg terindah heheh.aku pi ni pun sbb dah lma x berjln.alang2 aku nk berkursus aku berjln sma bole rehatkan otak yg sedia penat.mula2 cik abe x bg tpi aku pujuk sampai dia kta ok...yes2 berjya.nk smpai lumut mkn masa 2jam lebih.masa nak tgu boat smpai aku posinglah dlu snap dua.





smpi pangkor dah lwt ptg,kena dgr ceramah pertama.aku dok tgh2 dewan.cover line klu time x mengizinkan bole la aku lentok sebarang 2,3 minute.pengisian slot kursus yg pact but seronok coz ada kengkwn sehati sejiwa.ooo lupa lak aku nk inform aku pergi ni combain dgn budak2 maktab.muda2 belia gitu cikgu cekgi.laki n pompuan sama byk jek




ptg be4 nk balik keesokannyer...kmi pergi mandi kt pulau giam.aku ajk mmbr lain p sma.bole snorkling puas2 then bg mkn ikan.mmbr aku siap tapau roti nk bg kt ikan mkn.mmg seronok sgt...tpi kejap jek coz mlm ada program lg.kulit aku yg sng sunburn siaplah mesti merah padam mlm nnti.




masa nk balik tu x sempat nk berposing ngan adik2 yg sebilik ngan kmi.sempt posing ckit jek kt ats bot n jety lumut.jumpa lg ek atirah n t geng.bas kmi dh sampai...siap suh tgu jap coz x sempat nk shopping...aku pun beli lah apa2 yg patut...dn yg aku tension nyer psl x dpt nk beli beg anyam yg come gitu.
geram nyer erkkk....

Related Posts with Thumbnails